fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Les 7 esglésies amb més encant de tot Barcelona

Compartir

La ciutat té més de 200 esglésies distribuïdes pel municipi

Barcelona és una ciutat amb una gran bellesa i atracció turística. No obstant, una de les seves riqueses més importants que té la capital catalana són les seves esglésies. Tots coneixem la Sagrada Família, la catedral de Santa Eulàlia i l’església de Santa Maria del Mar, però a banda d’aquestes hi ha gairebé 200 esglésies distribuïdes per la ciutat. Entre aquestes n’hem triat una desena de les més boniques, històriques i particulars. A continuació us expliquem les característiques de les 7 esglésies amb amb més d’encant de tot Barcelona.

Santa Eulàlia de Vilapicina

Un xiprer alt com el campanar flanqueja l’entrada de l’església de Santa Eulàlia de Vilapicina.  Un santuari neoclàssic bonic, senzill i assolellat, construït al segle XVIII i aparellat al Centre Cívic de Can Basté. Com tantes esglésies de la ciutat, va patir saqueigs i morts durant la Guerra Civil i el culte no es va restablir fins a finals dels 60. A principis dels 2000, els veïns van tornar a recaptar fons per rehabilitar-la.

Parròquia castrense de plaça

Tot i que està dins del parc de la Ciutadella, aquesta església neoclàssica d’inspiració francesa construïda entre el 1717 i el 1728 no és gaire coneguda. Ret culte militar a la Immaculada Concepció, patrona de la Infanteria, i a dins hi ha la tomba de Claudio Traggia, capità de les Reials Guàrdies d’Infanteria Espanyola.

Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor

Tot indica que és l’església més antiga de Barcelona. Va ser construïda el 1342, i és un dels màxims exponents del gòtic català, tosc i auster. Està documentat que al mateix lloc s’havia erigit una església romànica als mateixos sants, l’any 801, de la qual no queda res.

Capella de Santa Madrona

Aquesta petita capella de pedra aixecada el 1754 i situada al costat del Palauet Albéniz, dins del recinte del parc de Joan Maragall, a Montjuïc. Ret tribut a santa Madrona, que va ser copatrona de la ciutat –juntament amb la Mare de Déu de la Mercè i santa Eulàlia– i que protegia navegants i propiciava pluges.

Església de Sant Llàtzer

Aquesta capella romànica es va construir al segle XII i va formar part de l’Hospital dels Malalts, dedicat als leprosos. A principis del segle XX la van dessacralitzar i va arribar a fer-se servir com a estanc, fins que va recuperar la seva condició de temple.

Centre Abraham

L’arquebisbat va encarregar la construcció d’un temple que donés cabuda a tots els credos coincidint amb els Jocs Olímpics del 92. Els arquitectes Josep Benedito i Agustí Mateos són els responsables d’aquest temple contemporani.

Santa Anna de Barcelona

Església de creu grega que conserva l’estructura romànica, però que és plenament gòtica en la coberta, el cimborri, el claustre i la sala capitular, construïts durant el segle XV. Forma part del conjunt del Monestir de Santa Anna, vinculat a l’ordre del Sant Sepulcre des del segle XII, i acull concerts de guitarra clàssica, música de cambra i cant coral.

Aquestes són algunes de les 7 esglésies amb més d’encant de tot Barcelona. Sens dubte val la pena visitar-les i gaudir-les per entendre la història de la ciutat i la importància de la religió cristiana a la mateixa.

Tags:

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.