fbpx

Escriu aquí

Bellesa i moda

10 consells per cuidar la teva pell a l’oficina

Compartir

Passem moltes hores treballant en llocs tancats amb calefacció o aire condicionat i falta d’humitat. I la nostra pell es ressent. Per mantenir-la sana i cuidada us oferim un decàleg elaborat per l’Associació Espanyola de Dermatologia i Venereologia (AEDV).

1.- Fes servir un cosmètic hidratant. L’aire condicionat disminueix la temperatura extraient humitat de l’ambient, creant un microclima sec i fred. L’intent d’equilibrar la temperatura i humitat del nostre organisme ocasiona una pèrdua de líquid i deshidratació de la pell.

2.- Sigues especialment constant amb les àrees exposades: cara, coll, escot i extremitats. Una pell correctament hidratada ofereix lluminositat, elasticitat i millor aspecte; no és només una qüestió estètica, preveu l’aparició d’infeccions i èczemes.

3.- Hidrata-la dos cops al dia. Totes les pells, fins i tot les greixoses, necessiten ser hidratades. Cada tipus necessita, segons les seves característiques, una hidratant específica.

4.- Prèviament a la hidratació facial feu servir netejadors suaus que es caracteritzin per un pH no alcalí i la seva alta tolerància.

5.- Hidrata la pell també des de l’interior. Necessita la ingesta diària de 2-3 litres d’aigua, una dieta equilibrada en fruites i verdures, que aporta abundantment aigua i antioxidants. Eviteu el consum de tabac i estimulants.

6.- Els hidratants per a pells grasses no han d’aportar olis i han d’estar compostos per substàncies no comedogèniques, que incorporin aigua i propielinglicol com a base hidratant.

7.- Eviteu cosmètics amb substàncies que afavoreixin la renovació cel·lular i utilitzeu els que contenen substàncies calmants.

8.- Si teniu la pell seca no empreu productes amb alcohol o propielinglicol. Trieu fórmules que aportin aigua, olis vegetals com l’àcid linoleic i ceramides, així com diferents concentracions de vaselina o lanolina

9.- S’han de controlar els múltiples contaminants que agredeixen la pell i que es poden trobar en entorns laborals amb aire condicionat/climatitzador: agents químics (formaldehid, compostos orgànics volàtils, pols, fibres, diòxid de carboni …), agents biològics (bacteris, fongs espores, toxines, àcars …), i agents físics (humitat relativa, ventilació, ambient tèrmic …)

10.- Indicadors òptims en entorns laborals amb aire condicionat/climatitzador serien: humitat relativa entre 40% i 60%, temperatura de funcionament de l’aire a l’hivern 22ºC ± 2ºC i a l’estiu 24,5% ± 1,5ºC, temperatura del sòl entre 19º i 26ºC, concentració de CO² inferior a 1.000ppm, subministrament d’aire ja superior a 30m³ / hora / persona que ha de triplicar en cas que hi hagi fumadors, velocitat mitjana de l’aire inferior a 0,15M / s en hivern i 0,25m / s a l’estiu.

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.