fbpx

Escriu aquí

Salut i sexe

10 bons costums que et poden perjudicar

Compartir

La desinformació és greu però l’excés d’informació pot ser més perillós encara si no ens molestem en contrastar les informacions i examinar-les detingudament. El món corre molt ràpid i les notícies més, els mitjans provem de mantenir informats els lectors però no sempre comptem amb recursos suficients per oferir explicacions completes i detallades de tot el que es publica. Per això, més que mai, és recomanable examinar bé la informació, sobretot el que fa referència a la salut, i fins i tot contrastar-la amb professionals si no som capaços de trobar referències científiques vàlides.

Aquesta recomanació ve a tomb d’un viral que corre per Internet i que ens adverteix sobre deu hàbits saludables que poden portar conseqüències negatives. No es tracta d’abandonar aquests hàbit ni de renegar de tot sinó d’aplicar el sentit comú i no abusar de res, ni tan sols dels bons hàbits.

 

1) Assecar-se els cabells.

No recomanarem mai de la vida que sortiu de casa amb els cabells mullats però és veritat que l’aire calent deteriora les cadenes d’hidrogen i pot provocar que acabin caient.

 

2) Fer servir l’ordinador.

I no només l’ordinador. Sabem del cert que la brillantor de les pantalles (de mòbils, tablets o qualsevol altre giny) pot causar mals de cap i estrès ocular, a banda d’altres problemes oculars a mig i llarg termini. Convé posar un límit a l’ús dels gadgets.

 

3) Mossegar llapis.

Molts consideren que és un hàbit inofensiu això de mossegar llapis o bolígrafs. Però a banda dels efectes de mossegar plàstics o fusta es poden produir danys a les dents i fins i tot podem arribar a

 

4) Anar sense crema solar.

L’afició/obsessió per posar-nos morens ens acabarà passant una factura tremenda més d’hora que tard. Potser tampoc cal posar-se crema a cada moment però si hem de passar una estona al carrer en les hores de més insolació seria recomanable posar-se crema. Podem començar, per exemple, per dur-ne sempre a la bossa. Per si de cas.

5) Dutxar-se cada dia.

Com és possible? No és bo dutxar-se cada dia? És bo per la higiene però dutxar-se amb aigua calenta no fa gaire bé a la nostra pell perquè erosiona els lípids que conté la pell i que ajuden a conservar la humitat.

 

6) El running.

Fer esport és bo i molt recomanable però seguir les modes esportives (que ara van del jogging fins a les maratons) pot perjudicar-vos seriosament. Corrent creix el risc de patir artritis, especialment als genolls.

7) Menjar llimones

Les llimones són molt bones, a banda de la vitamina C que aporten fins I tot alguns les reivindiquen com anticancerígenes. Però l’acidesa de la llimona pot erosionar l’esmalt dental i provocar problemes bucals i visites freqüents al dentista.

 

8) I menjar crispetes.

Un altre aliment que provoca visites al dentista tot i que per raons diferents. Els trossos més petits es fiquen entre les dents i poden provocar infeccions. I això per no parlar dels grans sense esclatar que ens poden fer malbé alguna dent en mastegar-los.

 

9) Seure a l’oficina

Si passes més de sis hores al dia assegut a l’oficina el teu risc de patir un atac de cor augmenta fins a un 64%

10) Dormir amb mitjons

Un clàssic de l’hivern per als més fredolics. Però potser seria millor abrigar-se amb una bona manta perquè els mitjons impedeixen que els peus es refrigerin degudament. Si de dia portem mitjons i de nit també, quan es refrigeren els peus?

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.