Escriu aquí

Compartir

sarria neta

Un èxit notable

Els projectes que realitza i es planteja l’Ajuntament quasi sempre acostumen a ser per millorar alguns problemes o aspectes que afectin a la comunitat de veïns. En aquest cas però, s’ha de reconèixer l’èxit que ha tingut el projecte que en pocs mesos complirà un any, de la recollida d’escombraries porta a porta en el barri de Sarrià – Sant Gervasi.

Els números i les estadístiques són les que confirmen l’èxit d’aquesta campanya, més enllà dels comentaris i comoditats que suposa pels veïns. D’aquesta manera, l’Ajuntament i la comunitat de veïns es pot atribuir el mèrit corresponent, després d’aconseguir els avantatges, que sens dubte han atribuit a una millora ecològica.

L’ecologia surt victoriosa

S’ha notat especialment pel que fa a les restes orgàniques, ja que abans molts veïns no recilaven bé, i el barri resultava ser un dels que pitjor reciclava de la ciutat. Ara sembla ser que és tot el contrari, ja que amb aquesta campanya, les restes orgàniques s’han reduït un 12%, fet que suposa clarament una millora molt considerable que contribueix a l’ecologia de la ciutat de Barcelona i sobretot del barri.

De moment el servei seguirà estant vigent com és lògic, ja que tot i que pot suposar una despesa per l’Ajuntament, està sortint rendible. Algunes organitzacions, institucions i empreses, fins i tot han preguntat sobre els efectes i desevolupament d’aquest servei.

Aspectes a millorar

Tot i així, també cal esmentar alguns aspectes que no han acabat de sortir bé. Algun dels exemples és que en algunes ocasions, les bosses queden abandonades. Ja pot ser perquè en algun cas el servei no s’ha adonat o no ha passat per allà, perquè el veí determinat ha deixat la bossa en algun moment que no pertocava, però sí que és cert que hi ha hagut algunes queixes al respecte. Per sort, no han sigut moltes, fet que no empitjora la qualitat del servei.

També cal dir, que de vegades també pot ser que la senyalització no quedi del tot clara, ja que els veïns que volen aquest servei han de marcar clarament amb l’adhesiu corresponent a la seva porta, per tal de comunicar que volen que se’ls reculli les escombraires. Tot i que no se sap amb certesa, potser això és un dels factors que condiciona a que hi hagi hagut algunes bosses abandonades, les quals no tindrien la senyalització demanada.

 

Tags::

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *