Escriu aquí

Problemes de circulació a la ciutat

Compartir

cotxe mal aparcat

Com és lògic, Barcelona és una de les ciutats amb més trànsit d’Espanya, on com una de les grans i principals ciutats ha de tenir per la gran massificació i circulació diària que hi ha per la capital catalana. Una de les conseqüències que resulten ser un problema evident és la contaminació, que com ja sabem des de desembre de l’any passat es va introduir la nova llei de circulació per la ciutat i l’àrea metropolitana.

El problema de la ‘doble fila’

Però del que parlem avui és d’una de les altres conseqüències que es poden veure dia a dia en la majoria de punts de la ciutats, però especialment pels carrers de l’Eixample on diàriament passa aquest problema. No es tracta d’altra cosa que els cotxes en doble fila que estan estacionats en llocs que teòricament no està permés fer-ho, cosa que dificulta si cap més, la circulació dels cotxes que ja normalment acostuma a ser difícil.

Cal recordar que segons la DGT, un estacionament és un acte que es fa amb un vehicle en el qual es pot deixar durant un temps permanent. En canvi una parada, e spot realitzar provisionalment durant un màxim de 2 minuts, sempre i quan en els llocs que estigui permés. Aquestes sinó s’informen amb senyals específiques també poden estar marcades en el terra, amb línia contínua groga (no es pot parar ni estacionar) i línia discontínua en la qual es pot realitzar una parada però no estacionar.

Pel que fa a deixar els vehicles en doble fila, estaria dins de la legalitat vial permesa, sempre i quan es realitzi com una parada, és a dir, no més de dos minuts i el conductor o responsable del vehicle ha d’estar en un radi de proximitat que el permeti assabentar-se del que passi amb el seu vehicle.

Respectar les senyalitzacions i circulació

El gran problema que hi ha la majoria d’ocasions a molts carrers de l’Eixample és que en les cantonades de les illes de cada carrer, els cotxes acostumen a aturar-se, i ja sigui d’estància curta o llarga, en moltes ocasions paral·litzen el trànsit.

A més dels vehicles particulars estan els de comerços, com les furgonetes o camions que davant de la necessitat de descarregar els productes no sempre hi ha llocs on puguin fer-ho amb condicions òptimes i han d’aturar-se en llocs que empitjoren e l trànsit. És cert que la majoria de les illes, hi ha zones de càrrega i descàrrega senyalitzades amb linies grogues que estan actives en un temps determinat. Tot i així el problema és que en moltes ocasions, aquestes zones estan ocupades per vehicles particulars que impossibilitzen les aturades, i conseqüentment empitjorar més la situació del trànsit.

Més enllà de buscar solucions, potser s’haurien d’intentar evitar que els cotxes es vegin obligats a fer aquestes aturades, com habilitat més zones d’aparcament, zones de parada o fins i tot buscar mesures per tal que no s’hagin de pagar preus tan elevats pels estacionaments en pàrquings públics i privats. L’altra opció i més molesta pels ciutadans, és la de vigilar més constantment per tal de multar en totes les ocasions que hi hagi una infracció d’aquest tipus.

 

 

Tags::

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *