fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Els veïns pateixen el xivarri en alguns punts de Sarrià-Sant Gervasi

Compartir

Botellon-Barcelona

Les persones que han estat exposades a massa soroll coneixen la gravetat de l’assumpte. No poder dormir per culpa del murmuri dels cotxes o pel volum de la música del bar de la cantonada pot generar enormes problemes de salut. I les molèsties per contaminació acústica no solament es produeixen de nit. Estar exposat a massa sorolls durant el dia també pot complicar i molt la salut dels ciutadans.
Els veïns de Ciutat Vella, on es concentra el turisme de Barcelona i la major densitat de població, ho saben perfectament. És l’únic districte de Barcelona on ha pujat la contaminació acústica de dia i també de nit des de 2009, segons les conclusions de l’últim Mapa Estratègic del Soroll presentat ahir a Barcelona.

A la capital catalana, el 85% dels veïns suporten durant el dia més soroll del que recomana l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que fixa el límit en els 55 decibels. Durant la nit, el percentatge puja fins al 87%.

El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdollers, va assegurar ahir que “no hi ha cap ciutat al món” que compleixi les recomanacions de l’OMS i es va mostrar satisfet per l’evolució de la contaminació acústica que han de suportar els barcelonins, ja que des del 2009 fins al 2013 s’ha aconseguit reduir un 4% el nombre de veïns que està exposat a més de 70 decibels durant el dia. Puigdollers es va mostrar rotund per defensar les tasques de l’Ajuntament en la reducció del soroll: “No s’ha fet res malament”, va assegurar contundent i va avisar que en una ciutat “mediterrània i amb tanta activitat” sempre hi haurà problemes de soroll per resoldre.

Amb tot això el 85% dels veïns pateixen més contaminació acústica de la qual aconsella l’OMS Ciutat Vella, Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi són els districtes més sorollosos entre altres.

Tags:
Article anterior

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.