Escriu aquí

Compartir

Les últimes dades relatives a la qualitat de l’aire a Catalunya mostren que els nivells de diòxid de nitrogen (NO2) superen determinats límits de contaminació fixats per la Unió Europea, a la conurbació de Barcelona, com ha anat passant històricament. A la resta de Catalunya, la majoria de contaminants avaluats compleixen els  objectius, amb nivells molt inferiors als màxims permesos. Però Barcelona…

És veritat que a la ciutat s’han estabilitzat els nivells d’ NO2 i que s’observa una tendència a la baixa en el nivell de partícules, però tot i això no s’assoleixen els valors recomanats per l’Organització Mundial de la Salut. Per al conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, “la manca de qualitat suficient de l’aire a l’àrea de Barcelona és un problema real, actual, no de futur, i crònic, que arrosseguem de fa molts anys. Un problema que afecta la salut de tots”.

 

smoke-258786_640

Massa cotxes

I l’origen d’aquesta contaminació són els cotxes. Negar-ho és com afirmar que no existeix el canvi climàtic. A molts usuaris de vehicles els fa ràbia sentir parlar de restriccions però Barcelona té una densitat de 6.000 cotxes per quilòmetre quadrat. Londres en té 1.372, Berlin 1.400. Madrid, 2100, i la que més s’acosta és Milà, amb 4.400 cotxes per quilòmetre quadrat. És una situació insostenible.

A principis del passat mes de març, la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la Diputació de Barcelona i representants locals van aprovar, en una cimera sense precedents, un seguit de compromisos per reduir un 30% les emissions vinculades al trànsit en el termini de 15 anys. La primera mesura serà restringir la circulació a les vies interurbanes de la conurbació de Barcelona a partir del desembre d’enguany, i en situacions d’episodi ambiental, als turismes de més de 20 anys d’antiguitat i a les furgonetes de més de 23. Segons la Guia de càlcul d’emissions de contaminants de la Generalitat aquests vehicles són dels que més contaminen. Per exemple, un turisme de gasolina anterior a la normativa Euro 1 (de més de 20 anys) emet 58 vegades més NO2 que un de nou.

L’aposta és afavorir un transvasament modal del vehicle privat al transport públic, i incentivar la renovació del parc mòbil, que ha de ser més eficient i menys contaminant. Actualment existeix una via de  finançament, que s’està acabant d’habilitar, els Fons de protecció de l’ambient atmosfèric. Amb l’aplicació del nou impost sobre les emissions de CO2, que alimentarà el Fons del canvi climàtic, a partir de l’any vinent es disposarà de nous recursos. Una part es destinarà a augmentar les ajudes a la renovació de flotes en sectors estratègics, com el del taxi o el de la petita distribució, que tindran un clar component social.

I què passa amb el dièsel?

La mesura de limitar la restricció als cotxes antics és inevitable però clarament insuficient, sobretot si tenim en compte que el principal responsable de la contaminació a Barcelona, i a les ciutats, són els motors dièsel. En comparació amb la benzina el diesel emet menys gasos d’efecte climàtic CO2 però emet més partícules sòlides (procedents del tub d’escapament o del rodament i reconegudes com cancerígenes) i més òxids de nitrogen (responsables directament, segons l’OMS, de morts prematures). Ara bé qui serà el Govern valent que s’atrevirà a limitar els motors dièsel o, en general, el número de cotxes a les ciutats, més enllà de castigar els cotxes antics?

Doncs heu de saber que qui ho fes no seria un boig. Hi ha 220 ciutats europees, 70 alemanyes, que ja han reduït el trànsit al seu interior bàsicament posant pàrquings dissuasors als voltants i etiquetant els cotxes més contaminants perquè no puguin entrar a la ciutat. I ningú no s’ha posat les mans al cap.

Segons l’OMS al 2012 uns 7.000.000 de persones (1 de cada 8) van morir per culpa de la contaminació atmosfèrica, tot i que aquesta xifra englobaria altres fonts de contaminació. Però podem comptar que cada any moren unes 200.000 persones per la contaminació dels cotxes.

 

*LA TORRE DE BARCELONA

Tags::

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *