fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Aprendre a dir no

Compartir

dir-que-no

 

Vols aprendre a dir “no”? Per a algunes persones és molt difícil respondre amb una negativa a les demandes dels altres, i acaben fent favors o fent coses que no volen. La psicòloga Danielle Molina Stajnsznajder d’Aureapsico (Aureadent Barcelona) ens explica una senzilla tècnica molt útil per a fer valdre la nostra oposició.

 

Aprendre a dir “no”

Hi ha unes quantes tècniques per negar-nos a fer el que no volem mantenint les bones relacions amb els altres. Una d’aquestes és la tècnica del sandwich.

El sandwich és una estratègia per respondre de manera assertiva, emfatitzant en primer lloc una qualitat o un fet que ens agradi del nostre interlocutor, per a continuar amb la nostra negativa (que és el nostre objectiu real) i, per finalitzar, tornar a dir alguna cosa positiva, afalagadora.

Per exemple, si vols negar-te a anar a veure una pel·lícula que et desagrada al cinema amb un/a amic/ga, podries dir:

– Gràcies, valoro molt que em tinguis en compte per anar al cinema. Malauradament, no m’agrada aquest gènere de pel·lícules i per tant no t’acompanyaré. Tot i així, m’encantaria passar més temps amb tu.

Si a un dinar familiar, la teva sogra insisteix perquè tastis el segon plat, que conté carn, i tu ets vegà/na, per exemple, llavors podries dir:

– Que bona que estava l’enciam. I m’he quedat tan tip/a que no té importància que no tasti el segon plat pel fet que jo no menjo carn. El segon plat no el tastaré, i em quedarà una mica d’espai per gaudir dels postres que tenen molt bona pinta!

Amb aquesta tècnica, la persona que rep la nostra negativa no es disgustarà (o almenys no es disgustarà força) donat que alhora estem ressaltant aspectes positius de la seva manera de fer les coses, i sempre quedarà clara la nostra postura que és un no rotund.

Visita la pàgina www.aureadent.com o hipervínculo AUREAPSICO (http://www.aureadent.com/psicologia)

 

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.